20-01-2020

#EnrichingLife: Nybygget patriciervilla med afrikanske rødder

Hvilke gardiner passer bedst til en nybygget patriciervilla med afrikanske rødder? Netop dét spørgsmål hjalp vi en nybygger familie med at besvare.

Ad snoede villaveje i naturskønne omgivelser, en smule tilbagetrukket fra gaden, finder man en diskret grusvej, der er åbner op mellem to ligusterhække. For enden af grusvejen, ligger en ny-opført patriciervilla, der med sine to etager og store tagterrasse nærmest overser resten af kvarteret.

Huset er langt fra det eneste store hus i kvarteret – faktisk er nogle af dem endnu større – men denne villa er helt unik.

I huset bor en typisk kernefamilie på 5. Mor og far med tre børn – og nå ja, så er der lige familiens au pair. For mange virker det måske ikke særlig typisk, men for lige præcis dette område, er det nok ikke så atypisk igen.

Patriciervilla med afrikanske rødder

Stilen i hjemmet er til gengæld ikke så typisk for en patriciervilla. Det er nemlig en blanding af en nordisk-minimalistiske stil, kombineret med afrikanske elementer, der stammer fra familiens slægtsrødder.

Foruden de mange spændende og dekorative kulturelle genstande, er den afrikanske inspiration også med til at sætte farve på indretningen. Alle vegne springer petroliumsblå, gule og orange farver frem, og giver både varme og dybde til indretningen.

Væggene prydes af både abstrakte landskabsmalerier og realistiske afrikanske motiver.

De helt rigtige gardiner

Sammen med familien valgte vi, at satse på blide hvide gardiner til stueetagen, for at skabe en rolig base blandt de mange farverige genstande. Valget faldt på de moderne Dupli gardiner, der med sin bløde struktur filtrerer solens stråler til det smukkeste bløde lys.

På det størtste badeværelserne – eller som man kalder det i en patriciervilla “master bathroom” – giver det bløde lys en smuk kombination af lysindfald, privatliv og æstetik.

Samme type gardin blev i øvrigt valgt til alle gæsteværelser, men med et mørklæggende stof i samme farve.

Autentiske elementer i alle hjørner

Alle elementer i indretningen er autentiske. Kunstværkerne på væggene er af både danske og afrikanske kunstnere, mens flere statuetter og dekorationer er hentet hjem fra forskellige rejser. Eksempelvis er bordpladen til spisebordet lavet ud af en ældgammel kinesisk dør, der har fået nyt liv.

Man mærker virkelig, at selvom hjemmet er nybygget, er der gjort en stor indsats for at give hjemmet masser af sjæl.

Barnets farverige univers

Børneværelserne er langt fra undtaget fra hjemmets farverige univers. Hvert børneværelseværelse er indrettet med yndlingsfarver, hvor selv gardinerne er specielt udvalgt til at passe til hver enkelt barns univers.

Herudover er gardinerne OEKO-TEX® certificerede og komplet børnesikre.

I forældrenes eget soveværelse faldt valget på plisségardiner med både dyb farve og dyb struktur. Den brune farve underbygger nemlig rummets naturlige look, mens den grove struktur i gardinerne virkelig kommet til syne, når lyset rammer rigtigt.

Gardiner til din smartphone

Faderen i familien er vild med tech, hvilket naturligvis afspejler sig i hjemmet. Modsat en original patriciervilla er denne nybyggede version stoppet med den nyeste teknologi til hjemmestyring. Noget som går helt tilbage til byggeprocessen.

I samråd med os, blev der derfor trukket elektricitet til hvert eneste vindue, så gardinerne kunne indgå i hjemmets repertoire af teknologiske løsninger.

Med vores app-styringssystem kan hele familie betjene gardinerne via både fjernbetjening, eller smartphone – hvorend de befinder sig. Herudover er der blevet opsat automatiske styring, således at gardinerne følger daglige rutiner, der sætter i gang både morgen og aften.

Hele molevitten kan naturligvis stemmestyres via både Google Home og Amazon Alexa.

Familiens nye Stila-gardiner

Rejsen til nye gardiner startede med et hjemmebesøg i den nybyggede patriciervilla, hvor familien fim gratis og uforpligtende opmåling. Herfra blev familien rådgivet til de forskellige løsninger, indtil valget faldt på disse:

Du kan naturligvis få samme behandling. Vi tilbyder nemlig altid gratis rådgivning, opmåling og tilbud på dine nye drømmegardiner fra Stila.

Bestil gratis opmåling og tilbud

Elektriske gardiner fra kun 2.630 kr..

Vil du have elektriske gardiner, men har du ikke trukket strøm til vinduerne i et nybygget hjem? Med vores unikke batterimotorer slipper du for ledninger i vindueskarmen, og får ligeledes et smukt diskret resultat – naturligvis stadig på mål. Rullegardiner med batterimotor & fjernbetjening koster fra blot vejl. 2.630 kr. inkl. fjernbetjening.

Læs mere om elektriske gardiner

NÆSTE ARTIKEL

Guide: Den rette udendørs overdækning til dig

Et skønt udendørs område er på mange måder din boligs bedste accessory.