Blogs - juli 26, 2019

Undgå 12 klassiske fejl i boligindretning

Du behøver ikke at løbe ud og købe designer møbler for formuer for at få en lækker boligindretning – tværtimod. Designermøbler garderer dig nemlig ikke mod at begå disse 12 klassiske fejl i din boligindretning.

Rodet boligindretning med alt for mange genstande sammenlignet med Stilas billede af organiseret værelse med Stila persienner.

12. Jydegenerne

I Stila er vi selv mange jyder og må konstatere at vi alle begår én stor fejl… vi gemmer alt for mange ting og sager! Om det er bordkortene fra kusine Louises bryllup, Spice Girls albummet, eller den mint-grønne sækkestol vi købte til vores første lejlighed.

Faktum er, at det hele roder og nok bare bør smides ud (måske med undtagelse af Spice Girls albummet?). Somme tider kan være guld værd for din boligindretning at glemme, i stedet for at gemme.

Vores tip: Giv slip.

Boligindretning hvor sofaen i stuen står helt op i mod væggen frem for at give luft som på det nederste billede hvor der er hvide rullegardiner fra Stila

11. Møbler helt op ad væggen

Pr. automatik har vi en tendens til at stille alle vores møbler tæt op ad væggen, hvilket betyder, at vi ikke udnytter vores (sommetider sparsomme) gulvplads optimalt. Det er nemlig en fejl at tro, at din sofa skal klistres helt op ad væggen.

Skaber man i stedet bare en smule luft omkring sine møbler er det med til at give følelsen af en lettere boligindretning samtidig med, at man har mulighed for at udnyttet sine rum meget bedre.

Vores tip: Udnyt dit rum fuldt ud og lad være med at skabe død plads i midten af lokalet.

Boligindretning nøgne gulve sammenlignet med grå tæpper i indretningen som passer sammen med Dupli gardiner fra Stila

10. Nøgne gulve

Der er intet så køligt som nøgne gulve (udover at stikke foden udenfor dynen en vintermorgen måske).

Tilføj et flot gulvtæppe i den rigtige størrelse og i de rette farver. Det kan gøre underværker for stemningen i rummet og virker samtidig indbydende.

Vores tip: Brug ét stort, eller flere mindre tæpper når du indretter!

Tomme vægge sammenlignet med en flot murvæg med dekorationer i et lyserødt tema samt plisségardiner fra Stila

9. Tomme vægge

Her er en klassiker. Måske det er fordi mange af os bor til leje og nægter at bore huller, eller måske det er fordi vi ikke rigtig har fantasi til, hvad vi skal hænge op.

Uanset grunden er tomme vægge en skam og burde bruges til at fremvise brudstykker af dine personlige yndlingsmotiver, for at få det meste ud af din boligindretning.

Vores tip: Tænk i andet end malerier – mange ting kan pynte på væggen. 

Boligindretning der bruger for mange træsorter med forskellig glød i stedet for at bruge samme stil i indretningen og med Dupli gardiner fra Stila

8. For mange træsorter

Træsorter er en farlig størrelse, når det kommer til at blande dem med hinanden. Har du eksempelvis en kommode i Teak skal du være rigtig modig for at kombinere den med et skrivebord i Eg.

Vores tip: Hold dig generelt til træ med samme glød.

Grimme træpalle møbler, der ikke følger med tidens trends som eksemplet er med andre genanvendte møbler.

7. Pallemøblerne

Okay, det var sødt engang, men nu er det altså bare en smule kikset. Møbler af ølkasser og træpaller ligner i sidste ende mest af alt en fejlagtig lappeløsning.

Vælger man møbler, fordi man interesseret i bæredygtighed, er der masser af muligheder for at købe genbrugte, eller bæredygtige møbler som man ovenikøbet selv kan være kreativ med.

Blog: 5 tips til hvordan du kan indrette bæredygtigt.

Vores tip: Undersøg markedet eller gå i genbrug.

Stue med alt for stor amerikaner-sofa som fylder hele rummet

6. Sofaen der er en amerikaner værdig

Nogen fik engang en idé om, at sofaen skulle være stuens absolutte multimøbel. Siden da, er der blevet produceret monstrummer, som kun en Amerikaner vil kunne elske.

Men en sofa kan være lige så funktionel og komfortabel, selvom den ikke skal flyttes med en gaffeltruck. Vælg derfor en sofa i et let design, og åbn stuen op!

Vores tip: Lad kvinden vælge sofaen..

Boligindretning af badeværelse der mangler planter som skaber et dødt hjem sammenlignet med livlige planter og træ persienner fra Stila

5. Det døde hjem

Vi er mange, der selv hvis det gjaldt vores liv, ikke ville kunne holde liv i en potteplante. Men det er ingen undskyldning – for levende hjem er bare mere hjemlige!

Store grønne planter er mega moderne, og skal være en fast del af din boligindretning i 2019. Men stop endelig, inden dit hjem bliver til et privat drivhus, og du pludselig skal holde styr på 38 forskellige typer gødning til dine nye eksotiske venner.

Vores tip: Besøg et gartneri og bed om planter der kan overleve fejlernæring.

Grim rød stue med alt for meget af samme farve sammenlignet med at indrette med få elementer af sin yndlings farve som med gardiner fra Stila

4. For meget af det gode

Du har lige læst i Femina, at nuancer af rød bliver virkelig hot til boligindretningen i år, og straks løber du ud og køber samtlige røde møbler du kan få fingrene i.

Som du står med fire orangerøde sofaborde under armen og er i gang med at købe 10 liter rubinrød maling tænker du; “er det måske lige voldsomt nok?” Hertil er svaret ja. Ja, det er lige voldsomt nok.

Vores tip: Brug din yndlingsfarve få, men betydningsfulde steder.

Kedelig hvid minimalistisk stue sammenlignet med en med et moderigtig mix af grønne mønster gardiner fra Stila

3. Minimalisme

Gud ske tak og lov har vi været fri af den forbandelse siden starten af 2000’erne! Efter 90’erne gik amok i douce-farver havde vi måske brug for en pause, men kigger vi tilbage var alt bare hvidt. Nok er hvid lyst og dominerer ikke, men nøj hvor er det kedeligt at komme hjem til, hvad der mest af alt ligner en steril stue på Rigshospitalet.

Glem alt hvad du ved om minimalisme, og spring i stedet ud i et mix af moderigtige farver og materialer.

Vores tip: Læs vores blog om årets populære farver og materialer i boligindretning.

Stue med hvid og upersonlig stil sammenlignet med spændend stue med gule Duo Roller gardiner fra Stila

2. Hvor intet voves intet vindes

Er du typen der åbner et BoBedre og laver en indkøbsliste ud fra billedet på dobbelt-siden i midten? Inspiration er godt og medierne er med til at give masser af idéer til din bolig, men i sidste ende skal man altså kunne mærke dig i din boligindretning.

Brug derfor boligmagasinerne, Instagram og denne blog som inspiration, men brug din personlige smag til at sammensætte. Du skal ikke have Kaj Bojesen aben eller Kähler vasen – du må gerne vælge selv.

Vores tip: Lad dig inspirere, men vælg med hjertet.

Grimme og umoderne gardiner sammenlignet med flotte grønne gardiner fra Stila

1. De helt forkerte gardiner

Tænk sig, at det forkerte valg af gardiner kan gøre så stor skade på opfattelsen af et rum. Ikke nok med, at de forkerte gardiner kan få rummet til at se meget mindre ud end det i virkeligheden er. Gardiner bestemmer også, hvordan vi udnytter det lys vi får udefra.

Fravælger man gardinerne, er vinduerne flere kvadratmeter uudnyttet plads til smuk boligindretning – for slet ikke at nævne tabet af både privatliv og søvnkvalitet.

Vores tip: Brug en professionel gardinmand.

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark