Blogs - maj 31, 2019

Her er årets trendfarver i boligindretning 2019

Tidligere på året udnævnte Pantone® årets farve “Living Coral”, der uden tvivl vil blive synlig i danskernes indretning, men en trend står aldrig alene. Sammen med den lyserøde koralfarve, ser vores trendforksere en række kommende trendfarver i boligindretningen i 2019.

Her er 6 farvetemaer med dette års trendfarver i boligindretning.

Se også sidste års trends i boligindretning 2018

70’erne er tilbage

70’erne har ringet, og vi må gerne låne deres farvepalette! Den velkendte okkergule farve fra 70’erne er vendt stærkt tilbage i 2019. Allerede i 2017 så vi de første okkergule farver træde frem i boligen, men nu dominerer farven altså atter billedet sammen med andre velkendte toner fra 70’erne.

Vores tip: Sort forsætter som trendfarve i 2019, men hvor den tidligere stod meget alene, kombineres den nu med både okkergul og avokadogrøn.

Dybe strukturer

Ikke kun farven spiller en rolle i årets boligtrends – også strukturen har stor betydning for hvordan din indretning fremstår. 2019 er præget af tekstiler med dybe strukturer og materialer med fremtrædende karaktértræk. Eksempelvis rige metaller, træ med naturlige strukturer og hør.

Vores tip: Selvom velour stadig er et populært valg til boligen, ser vi, at velour oftere skiftes ud med fløjl.

Koboltblå er tilbage

Sidst set for alvor i 00’erne, er den hyper-populære koboltblå, der blev brugt heftigt i både tøjmode og boligindretning. Mange husker nok hvordan den koboltblå sofa nærmest blev et nationalt fænomen. I 2019 er den koboltblå farve tilbage. Først og fremmest i tøjmode, men også i boligtekstiler.

Vores tip: Den koboltblå farve er fantastisk smuk i boligtekstiler, og står flot frem i kombination med en base på lysegrå og brunlige toner. Er du modig, kan den kombineres med matte røde toner.

Urbant og naturligt

Dette er en klar udvikling af en trendfarve fra sidste år. 2018 handlede om at bringe så meget af naturen indenfor som muligt, indtil stuen mindede mere og mere om et regulært drivhus. I 2019 er plante-fikseringen dæmpet en smule, og i stedet søger man at bruge planterne til at skabe urbane miljøer med rå finish.

Vores tip: De rigtige toner af avokado-grøn og okkergul bruges ofte sammen, og gerne på en base af en rolig grå farvepalette.

Toner i balance

Ikke alle trends har at gøre med kraftige farver og vilde materialer. Nogle af dem handler blot om at skabe balance i en neutral farvepalette. For meget hvid er for minimalistisk, og for meget sort er for dystert.

Vores tip: Balancér dit hjem med et spektrum af sort, grå og hvide nuancer, og bryd billeder med elementer i naturlige materialer, såsom træ.

Doucet og down-to-earth

Er du ikke meget for grå, men heller ikke vild med for meget farve, kan du holde dig i den lyse ende af de neutrale toner. I 2019 vinder de mere cremede farver frem i indretningen – også her med tilføjelsen af naturlige materialer.

Vores tip: Bryd det hvide billede med tilføjelsen af en smule doucet rosa eller blå.

Trendfarver i dine gardiner

Lagde du mærke til hvad alle billederne havde til fælles? Vores helt nye kollektion af lamelgardiner er brugt i hvert eneste photoshoot.

Selvom gardinerne måske ikke er det første du tænker på, når du gerne vil implementere trendfarver i din boligindretning, så udgør gardinerne faktisk en stor andel af dit boligtekstil.

Alle vores kollektioner af skræddersyede gardiner er skabt på baggrund af trendforskning. Det betyder, at kollektionen er sammensat til at passe til både tidens trends og din personlige stil.

Bliv inspireret til personlige gardiner fra Stila

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark