Blogs - juni 7, 2018

Guide: Sådan vælger du de rigtige gardiner

Leder du efter de helt rigtige gardiner? Når du skal vælge nye gardiner til din bolig er der mere at tage stilling til, end blot hvilken farve du ønsker dig. Nedenfor har vi lavet en liste til dig, der leder efter nye gardiner, og gerne vil vide hvad du bør overveje, før du køber.

 

Vinduets form har stor betydning for hvordan du vælger de rigtige gardiner.

1. Vinduets form

Når du skal have nye gardiner, skal du naturligvis starte med at kigge på vinduet, de skal sidde i. Passer gardinet ikke 100% til vinduet, får man oftest ikke dækket sit behov for solafskærmning ordenligt, alt imens resultatet sjælendt behager øjet.

Blog tip: De bedste gardiner; til de 6 mest almindelige vinduer

En klassisk fejl ved specielle vindues-former (eksempelvis buede vinduer) er at montere et gardin udenfor karmen, som blot gemmer vinduet væk i stedet for at frembringe vinduets unikke form. Med et skræddersyet gardin er du sikret en løsning, der bringer charmen frem.

 

En række gardiner med forskellige lysindfald og gennemsigtigheder, der er vigtigt for at finde de rigtige gardiner.

2. Lysindfald

Måske tænker du, at der kun findes to slags gardinstoffer – dem der mørklægger og dem der ikke gør. I virkeligheden findes der masser af muligheder for at bevare lysindfaldet, mens man skærmer af for blændende sol og indkig – og i mange tilfælde samtidig bevarer muligheden for udkig. De rigtige gardiner er ikke altid dem, der fjerner mest lys.

 
3 rullegardiner med hver deres gennemsigtighed - mørklægning, lystransmission og transparent.

I vores kollektioner af plissé-, dupli-, rulle- og lamelgardiner kan du vælge mellem stoffer i forskellige gennemsigtighed; fra total mørklægning til udelukkende lysfiltrerende.

En kendt myte blandt gardiner er, at mørklæggende stoffer kun fås i sort, hvilket naturligvis ikke er sandt. Tværtimod fås mørklæggende gardinstoffer i lige så mange flotte farver, som lys-transmitterende gardinstoffer.

Blog tip: Sov godt med mørklægningsgardiner

Specielle typer gardiner er særligt udviklet til at kunne forme lyset, så de skarpe solstråler bøjes væk fra øjnene, men stadig tillader et smukt lysindfald. Et eksempel er den innovative Duo Roller, der med sine dobbelte vandrette striber giver maksimal fleksibilitet.

 

Forskellige betjeningsformer til de rigtige gardiner - alt fra snor, greb og elektrisk betjening.

3. Betjening

Husk at overveje hvordan du ønsker at betjene dine nye gardiner. Vi bruger trods alt gardinerne flere gange dagligt.

Vælger du dine gardiner med manuel betjening skal du tage stilling til, hvilken form for betjening du ønsker. Skal det være den klassiske kæde/snor, den hurtige fjeder, eller den særlige Cordless betjening, hvor gardinet betjenes med et greb i bundlisten og holder sin position hvorend den bliver placeret.

Blog tip: Få meget mere komfort med elektriske gardiner

Med elektriske gardiner har du mulighed for både at betjene gardinerne med en lille fjernbetjening, eller gennem den smarte app, som lader dig betjene gardinerne fra hvorend du befinder dig. Samtidig har du mulighed for at sætte tidsstyring, så du opnår det optimale brug af dine gardiner hver dag.

Forskellige gardiner med forskellige kvaliteter, såsom greenguard, anti-bakterielle, energibesparende, m.m.

4. Kvaliteter og certificeringer

Et gardin er ikke bare et gardin. Som producent skræddersyer vi gardinerne til at passe med brugerens dagligdag for at få et gardin, der ikke bare er flot og funktionelt, men som også indeholder kvaliteter og certificeringer, der gør hverdagen nemmere og tryggere. Om det gælder smudsafvisende, energibesparende, anti-bakterielle eller miljøcertificerede gardiner, så findes de i vores kollektioner.

Stila LightBlock®; 99% mørklægning

Opnå 30% energibesparelse med nye gardiner

Få bedre luftkvalitet med Greenguard certificerede gardiner

Smudsafvisende & anti-bakterielle gardiner

Vidste du, at de særlige luftlommer i vores Dupli gardiner kan give op til 30% energibesparelse, 55% akustik forbedring, 77% varmereflektion, bedre indeklima og mindre CO2 – alt sammen i samme gardin?

Moodboard over din peronlige gardin stil, som hjælper dig med at finde de helt rigtige gardiner.

 

5. Din personlige stil

Måske aller vigtigst er at sørge for, at dine gardiner passer til din personlige stil – og dine vinduer. Med en skræddersyet løsning får du kyndig vejledning af professionelle gardinfolk, som udover at finde de helt rigtige gardiner hjem til dig, samtidig står for opmåling og montering. Altså helt uden bekymring for dig.

Blog tip: Her er årets største boligtrends 2018!

Hos Stila er vi eksperter i at lave gardiner, der passer til tidens trends indenfor boligindretning. Faktisk har vi et hold trend-watchers ansat til kontinuerligt at forske i kommende trends indenfor boligindretning og møbeldesign.

Sådan finder du de helt rigtige gardiner hjem til dig

Din nærmeste Stila-forhandler kommer gerne hjem til dig for at give et gratis og uforpligtende tilbud på dine nye drømme-gardiner. Med kyndig viden om gardiner og boligtrends, får du vejledning til de helt rigtige gardiner hjem til dig.

Bestil gratis gardinkonsulent

 

Bestil et gratis inspirationsmagasin fra Stila

Få tilsendt online magasin

Skrevet af Stila Danmark