16-01-2020

Bedre luftkvalitet med Greenguard gardiner

Tænker du nogensinde over hvordan dit tøj, dine møbler eller dine gardiner er producerede? Eller hvilke kemikalier de afgiver i dit hjem? Det gør vi hos Stila.

Indendørs luftkvalitet er tæt forbundet med sundhed og er derfor anerkendt som én af de vigtigste faktorer for sundhed i bl.a. skoler, institutioner og klinikker verden over. Én af de største kilder til indendørs luftforurening er de såkaldte ‘flygtige organiske forbindelser’, der stammer fra kemikalier og materialer benyttet i produktionen.

Greenguard er en sundheds- og miljømærkning, der angiver, at produktet møder verdens strengeste krav til påvirkning af den indendørs luftkvalitet og udledningen af disse flygtige organiske forbindelser. Greenguard certificerede produkter er samtidig producerede med en særlig lav påvirkning af miljøet.

Stila har guld certificering

Når det kommer til dine gardiner tænker du måske sjældent over deres indvirkning på dit indeklima, men sandheden er den, at de rigtige gardiner kan gøre stor gavn for dit indeklima, mens de forkerte kan gøre stor skade.

Gardiner produceret af billige materialer og med lavt fokus på sundhed kan have en stor negativ indvirkning, da gardinet under opvarmning af solen i visse tilfælde vil afgive kemikalier i luften. Dette er dog ikke tilfældet for Stilas gardiner, da vi altid har fokus på gardinernes sundhed.

En række af Stilas gardiner bærer den såkaldte Greenguard Gold certificering. Med en guld certificering garanteres det, at produktet afgiver så få flygtige organiske forbindelser, at det er velegnet til brug i klinikker, på hospitaler og skoler, samt andre faciliteter hvor det kan forventes, at særligt sensitive individer færdes.

I vores kollektion af rulle- og lamelgardiner findes der flere Greenguard Gold certificerede stoffer, herunder gardiner produceret af 100% genanvendte plastikflasker indsamlet i naturen.

NÆSTE ARTIKEL

Gardinnægteren

Tænker du indretning, når du tænker gardiner? Tænker du på gardiner, som noget der kan give dit rum udtryk og karaktér? Det tænker gardinnægteren Andreas i hvert fald ikke.