Blogs - april 9, 2018

Hvem skulle tro det? En gadget til gardinerne.

Kasper Lentz var helt i sit es d. 10. marts i år. Ikke kun fordi det var fredag og han derfor kunne se frem til en dejlig weekend med familien. Han havde nemlig også fået installeret familiens nye elektriske Dupli gardiner, mens hans kone, Karina Frimodt, ikke var hjemme.

Karina Frimodt griner af kæresten Kasper Lentz efter at være blevet narret til at danse foran hendes app-styrede gardiner fra Stila.

 

Jeg laver faktisk sjældent rigtige pranks på Karina. Kun små ting som at bilde hende ind, at hendes bil er ridset eller noget i dén dur. Hun lurer mig nemlig altid, inden jeg når at komme så langt. Men eftersom vores nye gardiner er elektriske, så jeg en oplagt mulighed her for at lave gas med hende”.

I Kasper og Karinas hyggelige rækkehus på Østerbro fik de nye Dupli gardiner således en særdeles varm velkomst af Karina, da hun tilsyneladende ’dansede dem op og ned’. Kasper havde nemlig bildt hende ind, at der var installeret en slags bevægelses-sensor, som ville få gardinerne til at køre i takt med, at Karina dansede foran dem.

Karina Frimodt og kæresten Kasper står og kigger på deres nye app-styrede gardiner fra Stila

 

Karina er ikke den naive type, så jeg var ikke sikker på, om jeg ville kunne bære den hjem. Men samtidig kan der jo efterhånden laves alt med sensorer og elektronik, så jeg så gode odds for, at hun hoppede på den. Det tog lidt overtalelse, men det lykkedes mig heldigvis.”

Med den elektriske styring via app’en ’Connexoon’ er det nemlig muligt nemt og hurtigt at styre gardinerne op og ned fra hvorend, man befinder sig i verden, hvilket giver en række fordele ift. fx tyverisikring. Samtidig er det muligt at koble andre elektrisk styrede produkter på sin Connexoon, så man kun skal ind i én app, når man vil styre fx lys, garageport og gardiner derhjemme.

Jeg har egentligt aldrig haft den store passion for gadgets. Men når man bliver introduceret for noget, der er smart og virker, er det fedt. Fx da vi fik vores alarm installeret, som også kan styres med en app ligesom gardinerne, blev jeg hurtigt glad for alle funktionerne.” 

Da det kom til produkttypen, farven og strukturen var det Karina, der var mest på banen, og valget faldt da også på lige netop det gardin, som Karina havde forelsket sig i. Kasper fik dog også noget at skulle have sagt, da det kom til selve betjeningen af gardinerne.

Kasper Lentz holder Somfys app Connexoon til styring af elektriske Stila-gardiner

 

Det jeg helt klart bedst kan lide ved vores nye gardiner er motorstyringen og det enkle look. Det er fedt bare at trykke på en knap, og så kører det. Jeg sad for nyligt med telefonen på vores skiferie og kørte gardinerne op og ned i stuen hjemme i DK. Det gav lidt ”gadget respekt” hos de mandlige familiemedlemmer.”

Solsensor fra Somfy til app-styrede gardiner fra Stila, samt Danfoss termostat.

 

Kaspers næste ”gadget-projekt” er en sensor til gardiner, som sikrer, at gardinernes isoleringseffekt udnyttes optimalt. Sensoren sørger nemlig for at sænke gardinerne ned, når solens stråler i kombination med temperaturen er for høj, og trækker dem automatisk op igen, når solens stråler aftager.

”Montøren fortalte mig om muligheden for denne hersens sol- og temperatursensor, som jeg helt klart må anskaffe mig. Det er da noget af en gadget. For er der noget jeg kamphader, så er det spildt energi. Jeg forsøger virkelig også at opdrage vores børn til fx at huske at slukke lyset, når de forlader et rum.”

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Få tilsendt online magasin

Bestil et gratis inspirationsmagasin fra Stila
Skrevet af Stila Danmark