Blogs - oktober 11, 2018

Din guide til stemme-styrede gardiner.

Selvom vi gerne siger, at vores gardiner har deres helt egen personlighed kan vi ikke bryste os med, at de kan holde dig med selskab. Derimod har vi gardiner du kan styre blot ved at tale til dem. Hvor ‘Familien Jetson’ er det lige?

Her har vi lavet en komplet guide til dig, der vil have stemme-styrede gardiner (samt andre intelligente funktionaliteter). 

Indkøbsliste:

 • Stila gardiner med elektrisk motor
 • TaHoma®-styreboks
 • Din foretrukne virtuelle assistent (Google Assistent, Alexa eller lign.)
 • App’en IFTTT
Soveværelse med stemmestyrede gardiner fra danske Stila.

Stila gardiner med elektrisk motor

Det første du skal bruge er naturligvis et gardin med elektrisk motor, som gør det muligt for gardinet at køre op og ned uden en manuel betjening. Allerede nu tænker du måske;

 • Betyder det så, at jeg skal trække el til alle mine vinduer?
 • Hvad koster sådan et elektrisk gardin?

Her kan vi med det samme berolige dig og dit byggeprojekt. Du behøver nemlig ikke at trække ledninger til alle vinduer i huset – vi har nemlig elektriske gardiner, der kører på batteri! Disse særlige motorer har enten indbygget batteri, eller et lille batterirør til AAA-batterier ved siden af.

Prisen på at gøre dit gardin elektrisk er sammensat af prisen på selve gardinet, og den elektriske elektriske motor.

*Fås ikke som batterimotor og skal tilsluttes husets el-installation.

Lightbox billede af TaHoma app-styring til elektriske gardiner, som giver mulighed for både styring via smartphone og stemme-styring.

TaHoma®-styreboks

Når du køber elektriske gardiner kan du vælge mellem en række forskellige betjenings-muligheder – med fast kontakt, fjernbetjening, smartphone eller naturligvis stemme-styring, hvoraf de to sidste gøres muligt ved et tilkøb af en TaHoma®-styringsboks.

TaHoma®-boksen er en lille router-lignende boks, der tilsluttes dit internet og som sender signaler fra din smartphone ud til dine gardiner. Disse signaler inkluderer;

 • Betjene dine gardiner enkeltvis eller i grupper
 • Betjene dine gardiner fra hvorend du befinder dig
 • Indstille tidsstyring og oprette automatiske scenarier

TaHoma®-boksen koster 2.599 kr. og sælges som et tilkøb til dine elektriske gardiner.

Lightbox billede af Amazon Alexa stemmestying, som kan bruges til Stila gardiner.

Din foretrukne visuelle assistent

Når du har købt en TaHoma®-styreboks er dine gardiner klar til at blive styret af din smartphone. Nu skal vi blot have det rigtige udstyr til at du kan styre dine gardiner med din stemme!

TaHoma® er kompatibel med både Google Assistent, Apple Home (fra 2019) og Amazon Alexa, så du bruger blot din foretrukne tjenste!

Stemme-styringen giver dig mulighed for at igangsætte dine TaHoma® scenarier, såsom at rulle alle gardinerne ned når du skal hjemmefra, eller rulle gardinerne op i soveværelset når du står op.

Google Assistent og Apple Home findes allerede på din Android eller Apple smartphone, mens Amazon Alexa kræver en særskilt enhed.

IFTTT Logo på grå baggrund
© IFTTT

App’en IFTTT

Sidste skridt inden du er klar til at føre samtaler med dine gardiner, er noget så simpelt som installationen af en app. IFTTT er en ‘brobygger’ app, der får dine forskellige apps og enheder til at snakke sammen.

Med IFTTT skaber du opsætningen mellem din virtuelle assistent og din TaHoma® boks. Det kunne eksempelvis være;

 • At åbne/lukke alle dine gardiner
 • At åbne/lukke gardinerne på bestemte værelser
 • At indstille gardinerne til en bestemt position
 • At åbne/lukke gardinerne automatisk når din smartphones GPS nærmer sig dit hjem

App’en er både gratis at downloade og at bruge.

Tillykke! Du er nu klar til at stemme-styre dine elektriske gardiner.

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark