Blogs - november 20, 2017

De bedste gardiner; til de 6 mest almindelige vinduer

Hvilken bil kører mekanikeren i? Og hvordan bor indretningsarkitekten selv? … Og hvilke gardiner har gardinmanden selv derhjemme? Svaret er, at det kommer helt an på hvilket vindue der er tale om. Men vi har nogle rigtig gode tips til de forskellige vindues-typer, som vi i den grad selv følger.

 

Sorte træpersienner hænger i stort vindue i spisestue.

 

1. Store vinduer

Store vinduer kan gøre et vidunder for lyset i enhver bolig, men de store åbne flader kan også være med til at skabe et ‘hul’ i din indretning. Derfor skal en gardinløsning til et stort vindue ikke mindst være velegnet til store vinduer og have nem betjening uanset størrelsen, men også kunne komplimentere indretningen og samtidig lade lyset komme ind!

Til store vinduer anbefaler vi derfor ofte vores alupersienner eller træpersienner med brede lameller eller det klassiske lamelgardin.

 

Køkken med lamelgardin i stort buet vindue.

 

2. Buede vinduer

Selvom vi ser dem mindre og mindre kan det stadig være et sandt helvede at finde en gode gardiner til buede vinduer. Ikke alle typer gardiner kan klare de buede vinduer, og ønsker man ikke at dække hele væggen til er der kun få løsninger der duer.

Uanset om dit vindue skråner eller buer har vi i Stila en løsning. Til disse typer  anbefaler vi at vælge et plissé-, et Dupli-, eller et lamelgardin.

 

Smalle vinduer med klare hvide alupersienner med stigebånd fra Stila.

 

3. Smalle vinduer

Ofte fundet i arkitekttegnede boliger er de smalle vinduer, der udgør et mareridt for ethvert standardmål-gardin. Men et småt eller smalt vindue er på ingen måde undtaget for en god gardinløsning hvis man spørger os!

Persienner, lamelgardiner, plisségardiner og Dupli gardiner er alle velegnede til smalle vinduer fordi de laves ned i meget små størrelser og har en slank profil.

 

Ovenlys vindue på badeværelse hænger med rullegardin fra Stila.

 

4. Ovenlys vinduer

Har du skråvinduer eller ovenlys er du beriget med lyse rum, men også med hed varme om sommeren og måske lidt for meget lys om natten. Det er der heldigvis råd for!

Få mest ud af dagslyset og mørklæg om natten med rullegardiner, plisségardiner eller Dupli gardiner til dine ovenlys vinduer – eventuelt med vores unikke LightBlock® system.

 

Soveværelse med franske døre har grå Stila Dupli gardiner i vinduerne.

 

5. Døre

Nok er gardiner hovedsageligt tiltænkt vinduer, men der er også vinduer i nogle døre – og de er ikke undtagede! Skal man have gardiner til eksempelvis sine franske døre er det bestemt ikke ligegyldigt hvilke gardiner man anskaffer sig.

Persienner, træpersiennerplisségardiner, Dupli gardiner og rullegardiner kan alle monteres med spændingsanordninger, der forhindrer at gardinet støder mod døren når den åbnes og lukkes.

 

Plisségardiner er fra Stila hænger side om side i flot sort kanap.

 

6. Kanapper

Det er et faktum at der kommer flere og flere glasfacader i danske bygninger og det betyder, at der er større og større efterspørgsel på gardinløsninger til kanapper.

Plissé– og Dupli gardiner egner sig med sit slanke armatur perfekt til at sidde på række. Med motoriserede gardiner kan du styre selv de gardiner der er uden for rækkevidde.

 

Lys stue i moderne skandinavisk hus hænger med mørk Duo Roller i stuen.

 

EKSTRA: Til vinduet der ikke må nøjes.

Alle har det ene vindue, der giver lige lidt mere end de andre. Det vindue, som bader rummet i det helt rigtige lys, eller det vindue der gør noget helt særligt for indretningen. Dét vinduer har fortjent en Duo Roller.

Duo Rolleren er en videreudvikling af rullegardinet, som giver et mere fleksibelt, let og legende lysindfald gennem vinduet. Den består af et dobbelt stoflag med transparente og ikke-transparente striber, der bevæger sig modsat ift. hinanden.

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.
 

Få tilsendt online magasin

Bestil et gratis inspirationsmagasin fra Stila
Skrevet af Stila Danmark