16-03-2020

#EnrichingLife: Bag gardinerne hos Karina Frimodt fra "Vild med dans"

Kom med bagom vores film "Dansegardiner" og få et kig ind bag gardinerne.

Godt nok har Dupli gardiner flere funktionelle og æstetiske fordele, end man lige kan se med det blotte øje; men ligefrem at danse er ikke én af dem. Det måtte den professionelle danser, Karina Frimodt, sande efter adskillige dansetrin foran gardinerne, som hun troede bevægede sig automatisk i takt med hende. Hendes mand, Kasper, havde nemlig bildt hende ind, at Dupli gardinerne er udstyret med en sensor, som gør det muligt at danse med dem.

Til at starte med, tænkte jeg, at det måtte være en joke.

Karina troede først ikke på, at det kunne lade sig gøre og sagde straks til Kasper, at det måtte være ham der styrede gardinerne. Men da kameramanden fortalte hende, at hun bare skulle klappe dem i gang hvorefter gardinerne reagerede på bevægelse - og da hun ikke kunne se nogen telefon eller fjernbetjening i Kaspers hænder - så troede hun faktisk at den var god nok. Vi havde dog udstyret filmmanden med en telefonen også, som selvfølgelig styrede gardinerne med en app.

Med den elektriske styring via smartphone er det nemlig muligt nemt og hurtigt at styre gardinerne op og ned, både når man er hjemme, og når man ikke er hjemme, hvilket giver en række fordele ift. eksempelvis tyverisikring. Samtidig er det muligt at koble andre elektrisk styrede produkter på sin app, så man kan styre f.eks. lys og gardiner samtidig.

Jeg er mere eller mindre ligeglad med, hvordan vi betjener gardinerne derhjemme. For mig er det aller vigtigst, at de er pæne. Og det er de. De er mega pæne.

- siger Karina der erkender, at gardinerne ikke var det første, hun tænkte på, da de for nogle måneder tilbage skulle i gang med at indrette deres hus på Østerbro i København.

Karina Frimodt er dog ikke alene om den prioritering. I Danmark tænker vi som oftest langt mere i sofa, puder og plaider, end vi tænker i gardiner, når det kommer til indretningen i hjemmet. Alligevel er mange overraskede over den forskel, som gardinerne faktisk kan gøre i hjemmet, når de bliver monteret.

Dét der er så fint ved vores nye gardiner er, at de falder helt naturligt ind i vores øvrige indretning, hvor lyse farver og skandinavisk renhed er nøgleord. De er diskrete og fine, men giver alligevel en helt særlig glød til rummene.

Rent æstetisk er det ikke ligegyldigt, om man vælger fx en træpersienne, et Dupli gardin, en Duo Roller eller et rullegardin. De har hver især deres fordele hvad angår farver, udtryksform og fleksibilitet ift. lysindfald. Alt afhængigt af den grundlæggende stil i hjemmet eller rummet, så er der altid noget, der vil fungere bedre end andet, hvad æstetikken angår.

>

Desuden er der ift. det funktionelle en række spørgsmål, man nødvendigvis må overveje, førend det er muligt at finde den optimale løsning til ens personlige behov. Fx skal det mørklægge? Skal det være muligt at kigge ud men ikke ind? skal det kunne passe i et skråvindue? Skal det være isolerende ift. solens varmestråling gennem vinduerne? Skal det være bæredygtigt? Osv. osv.

Læs blog: De bedste gardiner til de 6 mest almindelige vinduer

For Karina Frimodt og hendes mand Kaspers vedkommende var behovene klare. Her blev der således monteret lysegrå, mørklæggende Dupli gardiner i både soveværelser og børneværelser, da de gamle gardiner ikke mørklagde tilstrækkeligt.

I stuen var det vigtigt for Karina, at gardinerne er fine, lyse og lader blødt lys trænge igennem, mens det for Kasper var essentielt, at gardinerne kan styres fra telefonen. Valget faldt derfor på elektrisk styrede, hvide Dupli gardiner med en særlig blød silkeoverflade, der giver gardinerne den sidste eksklusive detalje.

Jeg er faktisk blevet så glad for mine gardiner, at det er gået op for mig, jeg også skal have nogle lignende til min danseskole i Holte. Så dem har jeg altså bestilt nu.

NÆSTE ARTIKEL

I studiet med Chief 1 & Ida

Hvor meget ville du tro på et nyt innovativt produkt, hvis du havde et hold journalister i nakken?