Blogs, Cases - april 9, 2018

Bag gardinerne hos Karina Frimodt fra 'Vild med dans'

Godt nok har Dupli gardiner flere funktionelle og æstetiske fordele, end man lige kan se med det blotte øje; men ligefrem at danse er ikke én af dem. Det måtte den professionelle danser, Karina Frimodt, sande efter adskillige dansetrin foran gardinerne, som hun troede bevægede sig automatisk i takt med hende. Hendes mand, Kasper, havde nemlig bildt hende ind, at Dupli gardinerne er udstyret med en sensor, som gør det muligt at danse med dem.

Til at starte med, tænkte jeg, at det måtte være en joke. Det kan ikke lade sig gøre og jeg sagde straks til Kasper, at det måtte være ham der styrede gardinerne. Men da kameramanden fortalte, at jeg bare skulle klappe dem i gang, og derefter kørte de op eller ned ved bevægelse, og da jeg ikke kunne se nogen telefon eller fjernbetjening i Kaspers hænder, så troede jeg faktisk at den var god nok. Det viste sig så, at filmmanden havde telefonen i hånden i starten og selvfølgelig styrede gardinerne med en app.

Med den elektriske styring via app’en ’Connexoon’ er det nemlig muligt nemt og hurtigt at styre gardinerne op og ned, både når man er hjemme, og når man ikke er hjemme, hvilket giver en række fordele ift. eksempelvis tyverisikring. Samtidig er det muligt at koble andre elektrisk styrede produkter på sin Connexoon, så man kan styre f.eks. lys og gardiner samtidig.

Jeg er mere eller mindre ligeglad med, hvordan vi betjener gardinerne derhjemme. For mig er det aller vigtigst, at de er pæne. Og det er de. De er mega pæne.”, siger Karina der erkender, at gardinerne ikke var det første, hun tænkte på, da de for nogle måneder tilbage skulle i gang med at indrette deres hus på Østerbro i København.

Karina Frimodt er dog ikke alene om den prioritering. I Danmark tænker vi som oftest langt mere i sofa, puder og plaider, end vi tænker i gardiner, når det kommer til indretningen i hjemmet. Alligevel er mange overraskede over den forskel, som gardinerne faktisk kan gøre i hjemmet, når de bliver monteret.

Dét der er så fint ved vores nye gardiner er, at de falder helt naturligt ind i vores øvrige indretning, hvor lyse farver og skandinavisk renhed er nøgleord. De er diskrete og fine, men giver alligevel en helt særlig glød til rummene.

Blødt lysindfald fra Dupli gardiner hos Karina Frimodt og Kasper Lentz.

Rent æstetisk er det ikke ligegyldigt, om man vælger fx en træpersienne, et Dupli gardin, en Duo Roller eller et rullegardin. De har hver især deres fordele hvad angår farver, udtryksform og fleksibilitet ift. lysindfald. Alt afhængigt af den grundlæggende stil i hjemmet eller rummet, så er der altid noget, der vil fungere bedre end andet, hvad æstetikken angår.

Desuden er der ift. det funktionelle en række spørgsmål, man nødvendigvis må overveje, førend det er muligt at finde den optimale løsning til ens personlige behov. Fx skal det mørklægge? Skal det være muligt at kigge ud men ikke ind? skal det kunne passe i et skråvindue? Skal det være isolerende ift. solens varmestråling gennem vinduerne? Skal det være bæredygtigt? Osv. osv.

Læs blog: De bedste gardiner til de 6 mest almindelige vinduer

Børneværelse hos Karina Frimodt og Kasper Lentz til deres søn James

For Karina Frimodt og hendes mand Kaspers vedkommende var behovene klare. Her blev der således monteret lysegrå, mørklæggende Dupli gardiner i både soveværelser og børneværelser, da de gamle gardiner ikke mørklagde tilstrækkeligt. I stuen var det vigtigt for Karina, at gardinerne er fine, lyse og lader blødt lys trænge igennem, mens det for Kasper var essentielt, at gardinerne kan styres fra telefonen. Valget faldt derfor på elektrisk styrede, hvide Dupli gardiner med en særlig blød silkeoverflade, der giver gardinerne den sidste eksklusive detalje.

”Jeg er faktisk blevet så glad for mine gardiner, at det er gået op for mig, jeg også skal have nogle lignende til min danseskole i Holte. Så dem har jeg altså bestilt nu.”

Velux vindue med Dupli gardiner fra Stila hos Karina Frimodt

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark