Blogs - februar 6, 2018

8 tips til at gøre boligen forårsklar

Skal din bolig gøres forårsklar? Her har du vores 8 tips til at gøre din bolig forårsklar både inde og ude.

1. Forårsrengøring

Gør din bolig forårsklar ved at starte ud med den typiske forårsrengøring. Start ud med en god grundrengøring, som inkluderer eksempelvis støvsugning, gulvvask, & afstøvning. Gå herefter systematisk til værks ved at tage boligens rum én af gangen. Sørg for at komme i dydben med nogle af de områder vi får gjort mere sjældent. Hvornår var eksempelvis sidste gang du fik vasket dyner, afkalket badeværelset og ryddet op i klædeskabet?

 

Forårsklar soveværelse med persienner fra Stila, hvor døren står uden og der luftes ud.

 

2. Luft ud

Luft ud og luft ind. Foråret er endelig kommet og det er på tide at få luftet ordenligt igennem. Efter en vinter med korte kolde udluftninger er den sprøde forårsluft mere end velkommen. Ikke alene fjerner den friske luft støv og sporer i luften, men medbringer også en skøn duft af natur i blomst.

Få automatiske vinduer og gardiner med TaHoma®

 

3. Tjek for fugt

Efter en vinter med masser af frostgrader er det ikke ualmindeligt at blive ramt af fugt når sneen smelter. Se efter fugtskjolder i hjørnerne og bag møbler. Flyt møblerne lidt ud fra væggen og sørg for at varme alle rum op i dagtimerne. Er der koldt og fugtigt er der risiko for skimmelsvamp.

 

4. Husk vandmåleren

Frost får vand til at udvide sig og giver dermed risiko for sprængte vandrør. Sluk for alle vandhaner og iagttag om din vandmåler bevæger sig. Bevæger den sig alligevel kan det være en indikator for en lækage.

 

Rensning af tagrende for at gøre boligen forårsklar.

 

5. Rens din tagrende

Med forår kommer regn og derfor skal du holde dine tagrender og afløb fri. Fik du det ikke gjort i efteråret er det på tide at få det gjort. Når du alligevel er oppe på stigen kan du samtidig tjekke rendens hældning og sørge for, at den hælder ned mod afløbet.

 

Forårsklar markise fra Stila hænger på dansk terrasse.

 

6. Servicér din markise/parasol

Start ude-sæsonen op med at efterse din markise eller parasol. Det kan være en god idé at starte med at smøre alle bevægelige dele med det korrekte smøremiddel og tjekke produktets fastgørelse efter vinteren. På den måde din markises levetid og du kan hurtigt komme i gang med at bruge din markise igen. Har din markise indbygget terrassevarmer kan du bruge den allerede i det tidlige forår.

Skab en oase på din terrasse med en fuld elektrisk markise

 

7. Et frisk lag maling

Om det er træværket udenfor eller en frisk ny farve indenfor kan et frisk lag maling pynte enormt på tilværelsen! Samtidig er malingen med til at bevare det underliggende materiale. Når sneen har lagt sig og solen kommet på himmelen er det igen muligt at male. Foråret er derfor en glimrende tid at gå det hele efter.

Her er årets trends og farver i boligindretning

Flot lyst køkken i dansk hjem har Dupli gardiner fra Stila i vinduerne.

 

8. Styr på gardinerne med app

Sammen med foråret kommer også lyset, der efter en lang vinter er mere end tiltrængt! Til gengæld skal vi igen til at bruge gardinerne for at kunne sove godt om natten. Faktisk sover vi ikke kun bedre i mørke – det kan også være direkte sundhedsskadeligt at sove i et lyst lokale. Forskning viser nemlig, at mørke er med til at styre alt fra vores stofskifte og DNA-skade respons til vores cellecyklus og hormonproduktion.

Men er vi gode nok til at få skiftet mellem dag og nat i soveværelset? Med app-styring til gardinerne kan du programmere dine gardiner til automatisk at trække for ved sengetid og fra når vækkeuret ringer. Sådan sover du godt hele året.

 

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Få tilsendt online magasin

Bestil et gratis inspirationsmagasin fra Stila
Skrevet af Stila Danmark