Blogs - november 14, 2018

6 måder at bruge striber i din indretning

Er du vild med striber, eller blot nysgerrig på hvordan de kan bruges i din indretning? Vi har lavel en liste med 6 forskellige måder at bruge dem på!

Skandinavisk soveværelse i sort og hvide farver har stribet sengetæppe med sort/hvide minimalistiske striber.

1. Skandinaviske striber

Sort. Hvid. Minimalistisk. Det må være definitionen af de skandinaviske striber, der passer ubesværet ind i ethvert dansk type-hjem.

Sådan bruger du dem: Brug de sorte/hvide striber på lagener, duge, tæpper eller andre lignende flader, for at bryde med de klassiske hvide vægge. Særlig godt fungerer de med mørk vægkunst og grønne planter.

3 puder med grafiske striber og mønstre ligger på bord

2. Abstrakte striber

Ja, striberne behøver ikke kun parallelle og lige – de kan også være abstrakte og indgå i grafiske mønstre, som vist på puderne.

Sådan bruger du dem: Abstrakte striber skal ikke bruges på store flader, da for store mønstre kan forvirre øjet og skabe uro i din indretning. Brug dem i stedet på bløde pyntegenstande som puder og tæpper, til at skabe dyb og karakterfuld indretning.

Flot soveværelse med two-tone striber på grøn bagvæg skaber rammerne for en luksuriøs indretning.

3. Two-tone

Two-tone er et begreb for at to toner af samme farve, hvilket er blevet særligt populært i boligindretning den seneste tid. I stedet for at bruge en komplementærfarve til at skabe dybde bruger man altså blot en anden tone i samme farve.

Sådan bruger du dem: Brug to toner af samme farve, for at skabe en dyb skyggeeffekt på eksempelvis vægge. Du kan bruge både tapet og maling – eller hvis du er rigtig dedikeret fræse fysiske striber ind i væg og træværk. Her kan man med fordel bruge smallere striber.

Eksklusive mørkeblå striber på tapet tager sig godt ud med guld lampe og velour sofa.

4. Eksklusive striber

Hvor skandinaviske striber lægger op til simplicitet og minimalisme byder disse op til noget helt andet! Vertikale striber i en dyb farvepalette af f.eks. kongeblå, bordeaux og smaragdgrøn emmer af eksklusivitet og luksus.

Sådan bruger du dem: Er du heldig nok til at have klassiske træpaneler på væggene er du selvskrevet til stribet tapet! Vertikale striber i ca. 10 cm bredde komplimenterer de smukke paneler perfekt. Match gerne med rige metaller og tekstiler.

Stribet keramik figur af zebra står på glas reol i hjem

5. Stribede detaljer

Er du begejstret for striber, men skal striberne ikke fylde for meget i din indretning, kan du altid søge mod de små detaljer.

Sådan bruger du dem: Små keramiske figurer, viskestykker, eller jubilæmsudgaven af en omdiskuteret vase, hvis navn vi ikke tør nævnt, er alle gode bud på at bringe stribede detaljer ind i hjemmet.

boligmagasinet kan du blive inspireret til hvordan du kan bruge stribede detaljer.

6. Duo Roller gardiner

Du tænker måske næppe på vinduerne som et sted at indrette, men det kan du nemt bruge dem til! Med det specielle stribede Duo Roller gardin kan du sætte de smukkeste striber i vinduerne, samtidig med at du får gode funktionaliteter.

Sådan bruger du dem: Vælg mellem stoffer i forskellige farver, strukturer, og gennemsigtighed, for at skabe din perfekte Duo Roller og dit perfekte lysindfald.

Når de to lag stribet stof forskydes, skabes der balance mellem blødt lysindflad og privatliv, som tilpasses til netop dit behov. Perfekt hvis man bor i lejlighed og gerne vil hindre indkig, men beholde lysindfaldet.

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark