Blogs - december 12, 2018

5 tips til at gøre boligen vinterklar

Ikke kun boligens ydre skal gøre vinterklar – også boligens indre kan med fordel forberedes til den tid på året, hvor vi bruger allermest tid indenfor. Her giver vi dig 5 tips til at gøre din bolig og din indretning vinterklar.

5. Forberedelsen

Når vinteren kommer snigende begynder forberedelserne så småt. Mens mange går i krig udvendigt med tagrender og varmerør, er der så sandelig også masser af forberedelse at gøre inde i hjemmet. 

En grundig oprydning (med prioritering!), samt en rengøring af de områder, du har negligeret resten af året, giver rent lærred til at skabe den perfekte vinterbolig!

4. Forny med planter

De grønne blade på træer og buske ryger først, men med et smut forbi din lokale blomsterhandler, kan du nemt kompensere for mangel på den grønne farve.

Udvalget af planter i varme vinterfarver er stort, så vælg de planter og blomster, der tiltaler dig mest, men søg at bruge nogle af vinterens varme farver for at skabe modspil til det ellers kolde miljø.

3. Den rigtige belysning

Ligesom at farverne går af træerne, bliver sollys også en mangelvare i vintermånederne, hvorfor den rigtige indendørs belysning bliver vigtigere end nogensinde. 

En hurtig snak med din lokale lysekspert kan give dig konkrete råd til at skabe den helt rigtige vinterbelysning, der skaber både hygge og varme. Eksempelvis er justérbar belysning, der giver indirekte lys at foretrække.

2. Bløde tekstiler

For mange giver de lange mørke vinternætter rent energiunderskud i dagligdagen, hvor dagslyset både kommer og går, mens man sidder på kontoret. Men der er råd for at skabe mere varme på en kold vinteraften!

Så frem med stearinlys, plaider, puder og snolder!  Med rigeligt bløde tekstiler bliver en kold vinteraften hurtigt til en ekstra hyggelig oplevelse, der nemt matcher de lyse sommernætter.

1. De rigtige gardiner

En bivirkning af mørke aftener og god indendørsbelysning er, at dit hjem bliver som et oplyst akvarie, og du som en akvariefisk. Men med de rigtige gardiner kan du give plads til både udsyn og sollys, men hindre nysgerrige indkig fra nabo-bygningerne.

De unikke plissé- og Dupli gardiner kan placeres helt frit i vinduet og skaber derved fleksibelt privatliv på dine egne præmisser. Samtidig giver de mange flotte designs dig mulighed for at skabe et smukt udtryk i din indretning.

Vidste du, at Dupli gardinernes isolerende effekt kan give dig en energibesparelse på helt op til 30%?

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Bestil et gratis inspirationsmagasin fra Stila
Skrevet af Stila Danmark