Blogs - november 15, 2018

3 perfekte gardiner til din lejlighed

Bor du i lejlighed kender du helt sikkert til denne udfordring. Hvad der i dagstimerne er et vindue til smuk udsigt over byens gader, bliver efter mørkets frembrud i stedet til et oplyst akvarium. Med naboer fra alle sider er privatliv en mangelvare både dag og nat.

Tykke gardiner skærmer af for indkig, men gør samtidig hjemmet lukket og mørkt – specielt i dagstimerne.

Heldigvis findes der 3 oplagt typer gardiner, som kan give udsyn og sollys, men hindre nysgerrige indkig fra nabo-bygningerne.

1. Plissé- og Dupli gardiner

Plissé- og Dupli gardiner er hhv. enkelt- og dobbelte lag plisseret stof, der med sit lystransmitterende væv lader lyset trænge igennem, men holder nysgerrige blikke ude.

Herudover giver både plissé og Dupli gardinerne mulighed for en fantastisk fleksibilitet kaldet; fri parkering. Med fri parkering kan gardinerne betjenes både oppefra og nedefra, således at gardinet kan placeres frit i vinduet.

Fordele: Passer til alle typer vinduer, giver høj fleksibilitet og blødere lysindfald.

Vejl. priser fra 727 kr. (plissé)
Vejl. priser fra  1.063 kr. (Dupli)

Bliv inspireret af plisségardiner
Bliv inspireret af Dupli gardiner

2. Alupersienner

Alupersiennen er en sand klassiker – og faktisk det første produkt vi producerede tilbage i 1949. Med sine kurvede lameller lader persiennen dig regulere hvor meget privatliv eller udsyn du ønsker på ethvert givet tidspunkt.

Et trick der gør persiennen særligt god er, at de kurvede lameller kan vinkles både nedad og opad. På den måde vælger man selv hvor lyset og udsynet skal komme fra.

Fordele: Mulighed for gradvist at regulere udsyn/privatliv, samtidig med at lysindfaldet bibeholdes.

Vejl. priser fra 924 kr.

Bliv inspireret af vores rullegardiner

3. Duo Roller gardiner

Særligt gardin med dobbelt lag stof af skiftevis gennemsigtige og ikke-gennemsigtige striber, der lader dig skabe din helt egen balance mellem udsyn og privatliv.

Duo Roller er måske én af de mindst kendte gardintyper på markedet, hvilket er en skam, da Duo Rolleren er en virkelig æstetisk løsning, der lader dig kombinere privatliv og masser af sollys.

Duo Rolleren består af to lag stof med skiftevis gennemsigtige og ikke-gennemsigtige striber. Når Duo Rolleren betjenes forskydes de to lag stof af hinanden og gardinet skifter fra stribet udsyn med masser af sollys til total privatliv – og endda mørklægning.

Som en ekstra feature fås Duo Rolleren med et fint silkestof, der gør de gennemsigte striber i Duo Rolleren så fine, at lyset kan strømme igennem, men at uvedkommende ikke kan se ind.

Fordele: Skab den perfekte balance mellem privatliv og udsyn, mens det silkefine stof lader dig nyde naturligt sollys hele dagen.

Vejl. priser fra 2.001 kr.

Bliv inspireret af Duo Roller

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Bestil et gratis inspirationsmagasin fra Stila
Skrevet af Stila Danmark