Artikler - september 26, 2017

Opnå 30% energibesparelse med nye gardiner

Opnå 30% energibesparelse med nye gardiner | I en gennemsnitlige dansk bygning forsvinder op mod 48% af varmen ud gennem vinduerne. Med de rigtige gardiner kan du reducere dette tal med næste halvdelen og dermed opnå en væsentlig besparelse på din totale varmeregning, samtidig med at der skæres ned for CO2-udledningen. Vi fører dig igennem Dupli gardinets mange funktioner.

Reducér varmetab med Dupli

Det særlige dobbelte plisségardin, Dupli gardinet, har lommer der skaber et lag af stillestående luft, som har en varmeisolerende effekt. I vores kollektion af Dupli gardiner er det enkelte stofs varmeisolering angivet efter EU’s energimærkning, hvor følgende forventede energibesparelse gør sig gældende.

A++: 25% – 30% energibesparelse

A+: 20% – 25% energibesparelse

A: 15% – 20% energibesparelse

B: 10% – 15% energibesprelse

Vælges et Dupli gardin med termofolie (mørklægning) er effekten optimal. Hvor stor besparelsen er, afhænger dog naturligvis mest af brugen. Er man eksempelvis god til at have gardinet trukket ned, når rummet er forladt, spares der mere på varmeregningen, end hvis vinduet er blottet. Af denne grund kan smart home styring anbefales til denne type gardiner.

Smart Home styring giver effekt

Med vores TaHoma® Smart Home hub kan man tilslutte bl.a. sol- og temperatursensor til sine elektriske gardiner, så gardinerne automatisk bevæger sig efter solens intensitet og den udendørs temperatur.

Dette betyder, at gardinerne selv kører fra og til for at lade mest mulig solvarme komme ind gennem vinduerne og efterfølgende holde på den inde i huset bag de isolerende Dupli gardiner.

Hvad kan du spare?

Besparelsen er målt i henhold til EN 14501 i kombination med glastype C der har en U-værdi på 1,2 W/m2. Hvor meget du kan forvente at spare, kan du finde ud af ved at bestille et gratis og uforpligtende besøg af en Stila-forhandler.

Lyse Dupli gardiner i skandinavisk hjem hvor der er højt til loftet og et stort bord i midten af stuen med plads til familie bøger og blå cykel

Bedre indeklima – også om sommeren

Foruden at have en isolerende effekt om vinteren, har Dupli gardinet ligeledes en kølende effekt om sommeren. Afhængigt af typen, reflekteres op til 77% af solens stråler i Dupli gardinet, og rummet holder således en sval og behagelig temperatur.

At holde temperaturen jævn bidrager til et bedre indeklima, da studier viser, at mennesker trives bedst ved 20-22 ºC og ligeså væsentligt sover bedst ved 15-22 ºC.

Dupli gardiner fra Stila helt tæt på hvor der er fokus på dets farve og funktioner

Bedre akustik

Har du problemer med akustikken i fx store rum, er Dupli gardinet også ideelt. Ikke nok med at Dupli gardinet passer til alle former for vinduer – det absorberer, afhængigt af typen, ligeledes op til 55% af rumklangen og giver bedre akustik. I vores kollektion af Dupli gardiner er det enkelte stofs lydisolering angivet i stjerne, hvor følgende lydisolering gør sig gældende.

1 stjerne: 5% – 10% lydisolering

2 stjerner: 25% lydisolering

3 stjerner: 30% – 40% lydisolering

4 stjerner: 45% – 55% lydisolering

Dupli gardiner fra danske Stila i køkken hvor der er fri parkering og køkkenudstyr

Mindre CO2

Varmeudgifter og CO2-udledning går hånd i hånd. Ved at reducere udgifterne til opvarmning (og nedkølning) reduceres også udledningen af CO2 fra energiproduktionen. Vil du reducere din egen CO2-udledning er Dupli gardinet et godt sted at starte.

Vælger du samtidig én af vores bæredygtige Dupli gardiner, lavet af 100% genanvendt materiale, er du ikke blot sikker på en lavere CO2-udledning, men også en besparelse af planetens ressourcer.

Læs mere om Dupli gardiner

Se flere af vores bæredygtige gardiner

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark