15-01-2020

Kan gardiner redde liv?

Måske ikke, men virksomheder der lever af at producere og sælge gardiner kan, ligesom alle andre, give sit bidrag til at gøre verden til et bedre sted at leve i for de særligt udsatte.

Som et led i vores sociale ansvar, stræber vi efter at skabe en bedre tilværelse for børn og voksne, der ikke har samme muligheder for velfærd, som vi har i den vestlige verden. Hele Stilas organisation er derfor med til at støtte den hollandske organisation “Mago Care”, der skaber velfærd i den Kenyanske by, Mago.

Et dagligt måltid, skolegang og lægehjælp

Ingen børn må gå sultne i seng. Derfor er vi med til at sikre, at over 500 skolebørn dagligt får et sundt og nærende måltid mad i skolen – et tal vi bestræber os på at øge hver eneste år i sammenfald med, at vi får flere børn i skole.

Et dagligt måltid sørger for, at skolebørnene får den ernæring, de skal bruge for at præstere i skolen, hvilket i stor grad danner grundlag for deres fremtid. Et dagligt måltid er desuden med til at forebygge sygdomme.

Foruden at forebygge sygdomme med den rigtige ernæring, har MagoCare organisationen en vision om, at forbedre den generelle sundhed i Mago. I 2015 åbnede derfor byens eneste sundhedsklinik, hvor læger, tandlæger, laboranter og apotekere yder en samlet bistand til Magos beboere. Med den klinik er vi med til at give beboerne mulighed for at tilgå læge i rette tid til behandling eller henvisning til sygehus. Ikke flere mennesker må dø, fordi de ikke kan komme til lægen.

Mago; en by i Øst-Afrika

Mago er en by i Kisumu distriktet i Kenya og har ca. 6000 indbyggere. Størstedelen af indbyggerne i Mago lever i fattigdom, hvilket betyder, at de fleste indbyggere kun spiser ét måltid om dagen, mens enkelte kun spiser hver tredje dag. Byen er i desperat mangel på almindelige faciliteter, såsom elektricitet og rindende vand. Arbejdsløsheden er på hele 70%, hvilket delvist ligger til grund for den høje børnedødelighed (40 ud af 1000).

Vil du give en hånd med?

Vil du hjælpe os med at hjælpe beboerne i Mago? Et sundt måltid mad koster kun lige over 1 kr. om dagen, hvilket betyder, at du for kun 265 kr. (€35) om året kan give et barn i Mago et dagligt måltid mad i skolen.

Donationer af alle størrelser modtages glædeligt og går ubeskåret til MagoCare fonden.

Donationer kan overføres direkte til fonden:
Mago Care, Apeldoorn
IBAN NL25ABNA0602506492

Læs mere om MagoCare fonden her

NÆSTE ARTIKEL

Guide: Sådan vælger du de rigtige gardiner

Leder du efter de helt rigtige gardiner? Når du skal vælge nye gardiner til din bolig er der mere at tage stilling til, end blot hvilken farve du ønsker dig.