Artikler - maj 20, 2019

Lamelgardiner med skjulte egenskaber

For mange ligner et lamelgardin måske bare et lamelgardin. Selvfølgelig er der forskel på farve og finish, men i sidste ende er formen på gardinet den samme. Men under overfladen gemmer sig enorme forskelle, der gør en forskel for både dig, din hverdag, miljøet, og din sikkerhed.

Stue dekoreret i varme farver med en hyggelig pejs og med højt til loftet hvor der er hvide gardiner i vinduerne fra Stila

Bæredygtighed

Vi er enormt stolte af at kunne præsentere vores nye kollektion af lamelgardiner, som er vores mest bæredygtige kollektion til dato. Med flere forskellige certificeringer for bæredygtighed, har vi sørget for at give muligheden for et gardin, der er sundt for både miljø og indeklima.

Bliv inspireret af vores bæredygtige gardiner.

Cradle-2-Cradle

Cradle-2-cradle er et produktionskoncept I hvilket et produkt træder ind i et biokredsløb der skaber værdi igennem hele produktets levetid. En Cradle-2-cradle certificering forsikrer, at gardinstoffet er produceres med genanvendelighed i tankerne, og at produktet kan genanvendes med minimalt spild ved slutningen af dets levetid.

Genanvendt materiale

Årsagen til, at vores lamelgardiner kan være et særligt bæredygtigt valg er, at vi producerer vores udvalgte bæredygtige lamelgardiner ud af plastikflasker, der indsamles i naturen, og omsmeltes til polyester. Denne polyester bruger vi herefter til at væve vores særlige lamelgardiner, hvor vi genanvender 6 plastikflasker pr. kvm gardinstof.

Lys indretning af badeværelse med hvidt badekar, lyst træ og hvide lamelgardiner fra Stila giver et skandivisk design

Sundhed & indeklima

Størstedelen af vores liv lever vi indendørs, og indeklimaet er derfor en særligt vigtig del af vores sundhed. Men indeklimaet påvirkes af de ting vi bringer ind i hjemmet, og derfor er det vigtigt at vi kender til påvirkningen af bl.a. vores gardiner.

Greenguard

Greenguard er en sundhedsmærkning, der angiver, at produktet møder verdens strengeste krav til påvirkning af den indendørs luftkvalitet og udledningen af flygtige organiske forbindelser i luften.

OEKO-TEX®

Mærkningen OEKO-TEX® er ligeledes en sundhedmærkning, der betyder, at tekstilet overholder meget strenge grænseværdier for indholdet af skadelige kemiske stoffer i produktionen af gardinet.

Anti-bakteriel

Den Anti-bakterielle coating på udvalgte lamelgardiner bekæmper og dræber 99% af skadelige bakterier, der lander på gardinet, herunder skimmelsvamp, E.coli, salmonella cholorasuis, samt MRSA (gule stafylokokker). Herudover hæmmer det væksten af bakterier med op til 250% og eliminerer luftgener.

Varmereflektion

Den varme varmereflekterende bagside på et udvalg af vores lamelgardiner fungerer som et varmespejl, der reflekterer solens stråler og derved solens varme tilbage ud gennem vinduerne. Hvor et almindeligt lamelgardin absorberer meget af solens varme og derved uvilligt opvarmer rummet, reflekterer de unikke varmereflekterende lamelgardin op til 84% af solens stråler.

Smart kontor med sorte møbler og i mørkt design og lange slanke lameller

Sikkerhed

Sikkerheden for vores gardiner er altid i top, hvad enten det gælder når produktet betjenes eller når uheldet er ude.

Flammehæmning

Enkelte af vores lamelgardiner er produceret af et særligt flammehæmmende stof, der sikrer at lamelgardinet ikke brænder i tilfælde af brand. Selvom det ikke bruges ofte i et almindeligt hjem, er det ofte et lovkrav ved institutioner og lign.

Børnesikring

For os er sikkerhed for børn ikke noget ekstra; Det er en selvfølge! Alle vores gardinløsninger til børneværelserne er børnesikre, hvad end de bestilles med eller uden snore/kæder. Dette sikrer vi på baggrund af nøje beregninger omkring højden på gardinet samt monteringshøjden.

Køkken med rundt hvidt bord og sorte stole i et dansk design samt sorte lamelgardiner fra Stila

Praktik

I en hverdag fyldt med beskidte børnefingre og madlavning er de praktiske praktiske egenskaber for dine gardiner vigtigere end nogensinde. Med egenskaber som smudsafvisning og mørklægning kommer hverdagen til at glide lidt nemmere.

Smudsafvisning

Når hverdagen sætter ind vil du takke dig selv for at vælge et stof med smudsafvisende behandling. Denne behandling skaber en overflade, der hverken suger væske eller tager farve, og som har meget lav friktion. Skulle uheldet derfor være ude, kan disse stoffer nemt tørres af med en fugtig klud.

Mørklægning

Måske du ikke tænker, at lamelgardiner fungerer særlig godt til mørklægning, men de fås faktisk også med mørklæggende stoffer. Stoffet lukket alt sollyset ude, mens kun det mindste sol slipper rundt om de smukke lameller.

Få tilsendt et gratis magasin med masser af inspiration

Har du lyst til at læse mere om de forskellige typer gardiner og samtidig få masser af inspiration til din bolig? Få tilsendt vores helt nye inspirationsmagasin.

Skrevet af Stila Danmark